Bez počítače to nepůjde

Administrativní pracovník bez počítače nebo notebooku snad dnes ani neexistuje. Některé věci prostě v zaměstnání potřebujeme denně .

Práci bez počítačů si neumíme vůbec představit. Máme v něm uloženo tisíce údajů a informací bez kterých by naše práce nebyla možná. Počítač nám slouží nejen k práci, ale i k zábavě. Ruku na srdce, kdo si o polední pauze někdy nezahrál na počítači nějakou tu hru nebo neposlouchal hudbu.
Jaký počítač bychom měli vlastně v kanceláři mít. Jaké musí splňovat parametry, aby se nám s ním dobře pracovalo a abychom zatěžovali při práci s ním co nejméně své zdraví.
kytka u pc
Důležitá bude určitě obrazovka. Kvalitní monitor by měl splňovat více kritérií. Záležet bude samozřejmě také na tom, k jaké práci obrazovku potřebujete užívat. Účetní nejspíš nebude potřebovat tak dokonalé barevné rozlišení jako grafik nebo fotograf, pro kterého bude důležitý barevný kontrast s možností nastavení.
Velikost monitoru bude záležet asi čistě na vašem subjektivním pocitu. Někomu bude více vyhovovat větší uhlopříčka obrazovky, někdo zvolí raději monitor menší velikosti. Velikost volte také podle toho, jak daleko máte monitor umístěn od očí. Dále si můžete zvolit mezi lesklou nebo matnou povrchovou úpravou obrazovky. U monitoru s lesklým povrchem máte sice zajištěn lepší kontrast, bohužel při světle dopadajícím na obrazovku se zhorší čitelnost.

Nedílnou a opomíjenou součástí počítače je myš. Zdánlivě jednoduché zařízení vám může způsobit při každodenní práci s počítačem nepříjemné zdravotní potíže a tím je bolestivý zánět šlach v zápěstí.
slon z monitoru
Pokud je to jen trochu možné nechte si vybavit počítačergonomickou podpěrkou s myší. Podpěrka vám umožní při práci pohodlné podepření zápěstí, které nebudete tím pádem nadměrně namáhat. Ideální bude podpěrka s gelovou náplní.

Doporučené články